Çakıl Taşları Fan Sitesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Powered by Çakıl Taşları Fan Sitesi- www.cakiltaslari.forumm.biz

Copyright ©2010

Çakıl Taşları dizisi, Çakıl Taşları fan, Çakıl Taşları dizi Çakıl Taşları dizisi, Çakıl Taşları fan, Çakıl Taşları dizi {FORUMDESC}

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yapİletişim
Son Konular
Konu
Tarih
Yazan
Icinden Geceni Soyle
Dök içini.
Şu an neye ihtiyacınız var?
Şuan Nerede Ne yapıyor Olmak İsterdin ?
SOKAK POLİSİ 7.BÖLÜM EKLENDİ..
sondaki kelime ile cümle kur
Usteki Uye Hakkinda Ne Dusunuyorsun?
♪♪ Şu anda ne dinliyorsun ♪♪
Bugün Seni Anlatan Kelime ?*
bu cumleyi nasil tamamlarsiniz.= .............. Sözde KALDI
Ptsi Eyl. 02, 2024 11:15 pm
Çarş. Nis. 26, 2023 1:22 am
Salı Nis. 25, 2023 6:39 am
Cuma Şub. 28, 2020 10:56 am
Paz Ara. 18, 2016 11:57 pm
Cuma Nis. 15, 2016 8:36 am
Ptsi Haz. 22, 2015 9:26 am
C.tesi Mayıs 16, 2015 2:25 am
Cuma Nis. 17, 2015 10:52 am
Ptsi Nis. 06, 2015 11:05 pm

Similar topics

Paylaş|

Sümbül ağadının marifeti

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
YazarMesaj
pozitif.
Çakıl Taşı
Çakıl Taşı
pozitif.
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Kadın
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 11603
<b>Rep gücü</b> Rep gücü : 10518
<b>Kayıt tarihi</b> Kayıt tarihi : 24/10/10
<b>Nerden</b> Nerden : Türkiye (;
<b>Kişisel İleti</b> Kişisel İleti : Ümit♥''
<b>Sevdiği Karekter</b> Sevdiği Karekter : Ekrem

Sümbül ağadının marifeti Empty
MesajKonu: Sümbül ağadının marifeti Sümbül ağadının marifeti EmptyÇarş. Nis. 20, 2011 11:40 pm Paylaş

'Muhteşem Yüzyıl'daki harem yaşantısının yolunda gitmesi için elinden geleni ardına koymayan 'Sümbül Ağa'yı canlandıran Selim Bayraktar, gerçek hayatta da oldukça marifetli. Bayraktar'ın hayatı macera ve gizemlerle dolu. 13 yaşındayken Saddam Hüseyin tarafından Cumhuriyet muhafızı olarak seçilen ancak kurşuna dizilmeyi göze alarak ailesiyle birlikte Türkiye'ye kaçan Bayraktar oyunculuğun yanı sıra illüzyonistlik ve akrobatlık yapıyor.

'Muhteşem Yüzyıl'ın Osmanlı İmparatorluğu'nu yanlış anlattığı şeklinde eleştirilere maruz kalmasını dizinin bir oyuncusu olarak nasıl yorumluyorsunuz?

Bu konuda net konuşamayız. Haremi çok iyi bilmiyoruz. Çünkü harem bugüne kadar hep gizli kaldı. Zaten insanların merakı gizli kalmış olmasından gelmiyor mu? Biz, söylenenler ve çizilenler üzerinden hareket ediyoruz. Gerçeğe bakarsanız Kanuni Sultan Süleyman savaşa gittiğinde sarayda söz sahibi olanlar kimlerdi? Valideler veya sultanlar. Bir başka deyişle padişahların savaşta olduğu yıllarda Osmanlı'yı yönetenler kadınlar olmuştur. Bu nedenle haremin ne kadar önemli olduğunu düşünmemiz yanlış olmaz. Harem aslında Osmanlılar için çok önemli bir eğitim kurumu olmuştur. Bu nedenle ben 'Muhteşem Yüzyıl'ın uğradığı eleştirileri hak ettiğini düşünmüyorum.

Sümbül Ağa'yı canlandırmak için özel bir ön çalışma yaptınız mı?

Osmanlı Tarihi'ni ve Osmanlıca'yı iyi bildiğimden dolayı harem ağalarının nasıl insanlar olabileceği konusunda kafamda belli şekillenmeler oldu elbette. Meral Hanım da Osmanlı Tarihi'ni iyi bildiğinden 'Sümbül Ağa'yı en iyi şekilde tasvir etmişti. Benim ön çalışmam genellikle senaryodaki 'Sümbül Ağa'yı en iyi şekilde canlandırma üzerine oldu.

Osmanlı Tarihi'ne ve Osmanlıca'ya merak nereden geliyor?

Dedemden dolayı. Dedem fıkıh âlimiydi. Bu nedenle ben de Osmanlı Tarihi'ne ve Osmanlıca'ya karşı bir merak uyandı. Elbette bir uzman değilim. 'Muhteşem Yüzyıl'da ekranlara gelen Osmanlıca yazıları ben yazıyorum. Bilgim bu düzeydedir.

Bu özelliğiniz 'Muhteşem Yüzyıl'da rol almanızda yarar sağladı mı?

Meral Okay, 'Bir Bulut Olsam'da çalışırken benim bu özelliğimi biliyordu. Osmanlıca'yı bildiğim için beni özellikle mi seçti bilmiyorum ama bir gün telefon açıp projeden söz etti ve 'Sümbül Ağa'yı canlandıracağımı dile getirdi. Ben de Meral Hanım'ın senaryosunu yazdığı bir dizinin kalite anlamında en yüksek seviyede olacağını düşündüğümden teklifi hiç düşünmeden kabul ettim.

'Muhteşem Yüzyıl'da 'Sümbül Ağa'nın beş ana karakterin yanına iliştirilmesinde ne ölçüde katkınız oldu?

Yedinci bölüme kadar 'Sümbül Ağa'nın ekranlarda görünme süresi senaryoda aynen bulunuyor. Sanıyorum benden memnun kalmış olmaklar ki 'Sümbül Ağa'nın ekranda görünme süresinde bir kısıtlamaya gidilmedi.

Bir de sirk maceranız olmuş. Nedir bu sirk macerası?

Çocuk yaşlarımda Saddam Hüseyin henüz sınırları kapamadığı bir dönemde babamla birlikte Bulgaristan'a gitmiştik. Otelimizin karşısında bulunan 'Balkanski Kardeşler' adındaki bir sirkte yaşıtım bir çocukla arkadaş olmuştum. Irak'a döndüğümüzde 3 yıl boyunca mektuplaştık. Sonra birbirimizin izini kaybettik. Türkiye'ye geçtiğimizde önce Eskişehir'e yerleştik. Ankara Devlet Konservutarı' nı bitirdikten sonra ise Antalya'da yaşamaya başladım. Antalya'ya gelen bir sirke gittim. Adı Paris Sirki. İzlemeye gittim, bir de baktım ki Bulgaristan'da arkadaş olduğum çocuk orada. Sirkin adını değiştirip Paris Sirki yapmışlar. Arkadaşım bana sirkte çalışmamı teklif etti. Konservatuarı henüz bitirdiğim için bir işim yoktu. Teklifini kabul ettim. Sirkte önce palyaçoluk yaptım. Sonra bana illüzyonistlik numaraları öğrettiler. Sahneye çıkıp illüzyonistlik yaptım. Ayrıca trambolinde akrobatlık da yaptım. Paris Sirki ile Avrupa turnesine katıldım. Askerlik sorunum çıkınca sirkte çalışmayı bırakmak zorunda kaldım. - Habertürk
pika
Foruma Alisiyor
Foruma Alisiyor
pika
<b>Cinsiyet</b> Cinsiyet : Kadın
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 141
<b>Rep gücü</b> Rep gücü : 106
<b>Kayıt tarihi</b> Kayıt tarihi : 06/02/11
<b>Nerden</b> Nerden : azerbaycan
<b>Kişisel İleti</b> Kişisel İleti : umit ibrahim kantarcilar, kaan tasaner, maNga-benim birtanelerim
<b>Sevdiği Karekter</b> Sevdiği Karekter : Ekrem

Sümbül ağadının marifeti Empty
MesajKonu: Geri: Sümbül ağadının marifeti Sümbül ağadının marifeti EmptyC.tesi Nis. 23, 2011 5:55 am Paylaş

tesekkurler

Sümbül ağadının marifeti

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası